30 Eylül 2017 Cumartesi

Organik Bal ile Yapılan Karışımlar


Bal ve tarçın karışımı; Bağışıklık sistemine katkı sağlamada önemli bir karışımdır. Doğal bal ve zencefil karışımı ise; Enfeksiyonların yok edilmesin de oldukça yardımcı olduğu bilinmektedir. Mide hastalıklarına karşı da mucizevi bir ilaç olduğu söylenmektedir. Bal ve elma sirkesi ise;mide asidi olanlar için süper  bir ilaçtır. 

Organik bal ve karanfil karışımı; Enfeksiyonlar da süper bir iş çıkarmaktadır. Bal ve her hangi bir nemlendirici kremi karıştırıp vücudunuz da oluşmuş çatlaklara, sade kremlere göre çok daha iyi bir bakım ve tamir yaptığı ve hızla iyileşme sağladığı belirtilir. Bal ve kahve renkli şekerin karışımı; Kurumuş ve nemini kaybetmiş ciltleri nemlendirme de ve ölmüş ve nemini yitirmiş cilt için güzellik solanlarından daha iyi bir çözümdür. Uygulanan bu karışım sizi çok fazla memnun edecektir. Bal ve yoğurt karışımı ise; Sivilce sorunu olanlar için mükemmel bir maskedir. Bal ve Hindistan cevizi suyu karışımı ise; Kas ağrılarına sebep olan dehidrasyonu yok etmenin için mükemmel bir seçenektir.


Bal ve zerdeçal karışımı ise; Günde üç kere kullanmanız durumun da ağız için de oluşan yaraların süratli bir şekil de iyileştiğini görürsünüz. Bal ve narenciye suyu; Anksiyete ile savaşınız da güçlü bir yardımcı olduğu söyleye biliriz. Bal ve ananas karışımı; Sigaranın sebep olduğu zararların en aza indirilmesin son derece yararlıdır. Bal ve hintyağ karışımı; Hıçkırığı hemen kesme özelliğine sahip bir karışımdır.  Bal, tarçın, limon suyu ve karbonat karışımı ise; Ağız kokularının yok edilmesin de çok etkili bir karışımdır.

29 Eylül 2017 Cuma

Organik Salgı Balı (Çam Balı)

          
Organik balı: çam, meşe, kayın ve ladin benzeri ormanların ağaçlarını kendilerine yuva edinen ve orada yaşayan böceklerin salgıladıkları tatlı sıvıların, arılar tarafından alınması ile meydana baldır. Doğal çam balının için de diğer bal türlerin de bulunmayan besin çeşitliliği ve enzimler mevcuttur. Topladıkları kaynağa bağlı olarak; çam balı ya da yaprak balı olarak isimlendirilir. Türkiye coğrafyasında en önemli organik salgı balı, çam balıdır.
Çam balının kaynağı, Ege ve Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerin de özellikle de Muğla kızılçamları ağaçların da yaşayan ve halk dilin de “basra” (marchelina hellenica) olarak adlandırılan böceğin, tatlı bir sıvı madde salgılamasından üretilir. Yetişkin “basra” pamukçuk içinde, ağaç kabukları arasındadır ve hortumlarını ağaçların iletim demetlerine sokarak gıdalanırlar. İletim demetlerinde ki öz suyun yüzde sekseni şekerdir. Az bir oran da protein vardır. Böcek protein ihtiyacını giderebilmek için bu öz suyu toplamak mecburiyetindedir. Yoğun gelen karbonhidratlar da dışarı atılır. Bal çiği adı verilen bu dışkı, kımızı gül rengin de ve çok güzel kokulu olup arı tarafından kovana götürülür ve organik salgı balı meydana getirilir.

Doğal çam balı her hastalığa deva olduğu söylenir. Çocukların zekalarını geliştirme de önemli rol oynadığı söylenmektedir. Çam balı, tansiyonu düşüme de ve iştah problemi yaşayanlar da kullanılır. Doğal diş macunu olarak kullanıldığı bilinmektedir.  Anemiye iyi gelir. Kansızlık sorunu yaşayanlar için şifa kaynağıdır. Bağışıklık sistemini etkileyerek hastalıklara karşı mücadelede vücudu güçlü hale getirir. Soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelmektedir. Doğal ağrı giderici ve ağrı dindirici özelliği vardır. Doğal çam balı içindeki yoğun besleyici özlerle saçlara, cilt, tırnaklara çok iyi gelmektedir. Ayrıca dama tıkanıklığını giderme özelliği vardır. Gözlerin çok daha güzel görmesini sağlar.

21 Eylül 2017 Perşembe

Organik Bal



ORGANİK BAL 


Organik bal " bitkilerin çiçeklerin de bulunan nektarın ya da çiçeklerin canlı kısımları ile bazı eş kanatlı böceklerin ürettiği tatlı sıvıları, Balarıları tarafından toplanması ile vücutların da bulunan bazı enzimlerle değiştirilmesi ve petek  gözeneklerine doldurulması  ve bura da olgunlaşması sonucun da meydana gelen koyu kıvamlı tatlı bir besindir" İşçi arılar tarafından çiçekler toplanılan bal nektarları kovanlara getirildikten sonra arıların salgıladıkları maddeler, tükürük ve çiçek polenleri  ile karıştırılır. Doğal bal,  eski çağlarda insan için en önemli şeker kaynaklarından biri olarak kullanılmaktaydı. Üst düzey de besin değeri olan bal, günümüzde de insanlar tarafından çok fazla olarak tüketilen gıdalar arasındadır.   


organik balArı ve arıcılık tarihi insanlığın ilk çağlarına kadar geldiği bilinmektedir. 1919 yılında yapılan arkeolojik kazılar ve araştırmalar da; Velansia kentin de on beş bin yıl öncesine ait bir mağranın duvarına çizilmiş petek ve bundan süzülen bal resmi çizilmiş olduğu görülmüştür. Bal’ a ait ilk kalıntılar ve resimler bundan3,4 bin öncesinde bulunmuştur.  Mısır’ da firavun mezarlarında yapılan araştırmalar da o yıllara ait ballar bulunmuştur. Bu ballar sertleşmiş fakat tatlarını hiçbir şey kaybetmemişlerdir.                                                                         

Kuranı Kerim de bu konuyla ilgili ayetler indirilmiştir. Nahl süresinin altmış sekizinci ayetin de Rabbin bal arısına şöyle seslendi: “Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardakları (kovanları)kendinize ev yapın” ve yine Nahl süresinin altmış dokuzuncu ayetinde: “Sonra meyvelerin her birinden yiyin Rabbinin sana kolaylaştırdığı (yaylım)  yollarına gir.” Onların karınlarından çeşitli renkler ve tatlar da ballar çıkar. Onlar da insanlar için şifa vardır. Şüphesiz bunda düşünen ve yargılayan insanlar (toplum) için ibret vardır buyurmuştur. Bu ayetler öncülüğün de organik balın şifa kaynağı olduğunu düşünmek şüphe götürmez bir gerçektir.