13 Ocak 2018 Cumartesi

Bal Şurubu

organik ürün

 Bal şurubu çok uzun sürelerden bu yana evlerde üretilen oldukça faydalı bir içecektir. Osmanlı Devleti vakitinda saray mutfaklarından sofralara gelen ve ne olursa olsun yerini alan organik bal şerbetinin hazırlanması da fazlaca kolaydır.
Bir kase içerisine konulan altı bardak suyun içine yavaş yavaş bal ilavesi yapılıp karıştırılarak suyun içinde erimesi sağlanır. Daha sonra ince dilimler halinde limon ve elma kesilerek içerisine atılır. Buzdolabında bir süre bekletildikten sonrasında rahatlıkla içilebilir.
Bal şerbetinin vücuda faydaları da saymakla bitmez. Bal insan vücudunda saçlara, cilde, vücuttaki iç organlara saymakla bitmeyen faydaları mevcuttur. Şarkıcılar şarkılarını söylemeden önce yapılan bal şurubundan içerler ise boğazları yumuşar şarkı söylemekten ötürü oluşacak olumsuzlukları ortadan kaldırır.
Bal şerbeti içildiğinde kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Bir oldukça insan bal şerbetinin kalori bakımından yüksek olacağını düşündüğü için tüketmeyi sakıncalı bulabilirler. Bal şerbeti iştahı bastıracağından fazla yemek yenilmesinin önüne geçmeye fayda sağlar. Bu da uzun solukta zayıflamaya destek sağlar.
Balın içerisindeki antibakteriyel özellik sebebiyle bakterilerin gelişmesini engeller. Balın içerisindeki enzim, vitamin ve mineraller sebebiyle bağışıklık sistemini naturel yöntemle güçlendirmeye yaramaktadır. 
Bir bardak sıcak su ile bir tatlı kaşığı bal karıştırılıp aç karnına içildiğinde sindirim sistemini hareket geçirip rahatlatıcı tesirinin olduğu görülmüştür. Bilindiği üzere mide asidik bir ortamdır. Midedeki asit dengesini düzenler. Bağırsaklardaki nem dengesini düzenler. Kabızlık problemi çeken bir insanda sindirim sistemini düzenler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder