Ihlamur Balın vücuda bir oldukça yararının olduğu bilinmek ile birlikte bir takım kurutulmuş meyve ve baharat ile karıştırılarak tüketildiğinde farklı etkilere sahip olabilmektedir.
Gelin bu ballı karışımlardan bir kaçına bakarak ne benzer biçimde yararlarının olduğuna göz atalım.
Bal ve limon karışımı: organik balın içine kesilip atılan limon soğuk idraklığına birebir iyi gelmektedir. Balın içine turunçgiller ile beraber biraz da zencefil atılmış olduğunda mikroorganizma kaynaklı hastalıklardan korunabileceğiniz gibi soğuk idraklığı ve gribe karşı da önlem almış olursunuz.
Bal ve tarçın karışımı: Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek istiyor iseniz ne olursa olsun bal ve tarçını karıştırarak tüketmelisiniz. Bir başka yararı ise kalp ve damar rahatsızlığını hafifleten bir oluşum olduğu bilinmelidir.
Bal ve zencefil karışımı: Zencefil enfeksiyon iyi geldiği için anti enflamatuar etkiye sahiptir. Dolaşım sistemini rahatlatır ve mide hastalıklarına balla beraber iyi gelir.
Bal ve karanfil karışımı: Karanfilin içindeki Eugenol maddesi normal kaynaklardan yirmi kat daha fazladır. Diş ağrılarının hafiflemesine yarar sağlar.
Bal ve Elma Sirkesi: Özellikle mide rahatsızlığı olan ve reflüsü olanların bu karışımı tertipli olarak tüketmesi tavsiye edilir. Rahatlatıcı etkiye haiz bu karışım mineral emilimini arttırır.
Bal ve yoğurt karışımı: Yoğurt içerisinde fazlaca yararlı probiyotiklerin var olduğu herkesce bilinmektedir. Vücuttaki pH dengesini yerine getirir ve ciltteki sivilcelerin kurutulmasına yarar elde eden bir karışımdır. Yüzünüze bal ve yoğurt maskesi yapabilirsiniz.
Son olarak da ballı zencefil karışımı günde üç defa tüketirseniz ağızdaki yaralardan kurtulmuş olmuş olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder