organik bal |
Organik bal, mineraller, vitaminler, aminoasitler, enzimler ve vücut
için gerekli olan yaşamsal değerdeki maddeleri içermektedir. Arılar, 1 gram bal
için neredeyse dört binden fazla çiçeğin nektarını toplamaktadırlar. Bu yüzden organik bal, yüzlerce çiçeğin ve
bitkinin değerlerini, şifasını taşımaktadırlar.
Organik
bal, bireyin beslenme ve enerji ihtiyacına oldukça fayda sağlamaktadır. 100
gram balda neredeyse 304 kalori bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bal, anti
bakteriyel ve antioksidan etkileriyle, vücudun direncini güçlendirmektedir. Bu
yüzden sağlığımızı korumamızda ve hastalandığımızda yardımcı bir ilaç besin
olarak bizlere yardımcı olur. Örneğin organik
bal, soğuk su ile karıştırılıp içilirse ishali durdurmaktadır. Sıcak veya
ılık su ile içilirse de farklı olarak kuvvetli bir müshil olmaktadır. Bal,
sıcak içildiği takdirde yedi dakikada, soğuk içildiğinde ise ortalama yirmi
dakikada kana karışmaktadır. İçerisindeki serbest şekerler sebebiyle beynin
çalışmasını kolaylaştırmaktadır.
Mikrop öldürücü (anti mikrobiyal) özelliğe
sahip olan organik bal, glukooksidaz
enzimini içerir. Balı, ısıttığınız zaman bu enzimin aktivitesini, etkisini
azaltacağınız için mikrop öldürücü özelliği de ortadan kalkar. Bunun yanı sıra organik balın içerdiği inhibin maddesi,
balın mikrop öldürücü etkisini artırmaktadır. İnhibin, zararlı bakterilerinin
su kaybederek kuruyup ölmelerini sağlamaktadır. Bu sebeple bal, diğer bir
tedavi yöntemi olarak göz ağrılarını gidermede kullanılır. Eğer bel ağrılarınız
da var ise havanda kuyruk yağı dövüp balla karıştırırsanız, sırtınıza sürerek
üç gün düzenli bir şekilde uyguladığınızda ağrılarda azalma göreceksinizdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder