27 Ekim 2017 Cuma

Organik Balın Hakiki Olduğunu Anlama Yöntemleri

organik bal
      Organik bal, yüksek besin değerine sahip olan ve protein, mineral, vitamin kaynağı olan bir besin kaynağıdır. Bu besin, bugün evlerimizde kahvaltı sofralarımızı süsleyen değerli bir üründür. Çocukların gelişiminde vitamin bakımından çok yararlı olan organik bal, aynı zamanda doğal tatlandırıcı görevi görüp tatlılarda v çöreklerde kullanılmaktadır.
    Organik bal, vücudumuzda bulunan zararlı mikroplarla savaşıp, yaraları, ülseri iyileştirerek yorgunluk ve bitkinliğe de iyi gelmektedir. Şerbet haline getirilip gargara yapıldığında ise üst solunum yollarına yararlı olmaktadır. Fakat şöyle bir şey vardır ki, her yenilen balın da gerçek olup olmadığı günümüzde tartışılmaktadır. Son zamanlarda insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek kadar sahte ballar piyasaya çıkarılmıştır. Yüksek besin değerlerinden dolayı tükettiğimiz organik bal, taklit edilerek işlemden geçirilip şeker ilave edilip sahtesi üretilen bir madde olmuştur. Bu yüzden alınan ballara dikkat edilmeli ve sahtelerinden uzak durulmalıdır.

    Balın sahte mi yoksa doğal mı olduğunu küçük tüyolarla az da olsa bilebiliriz. Örneğin, bal buzdolabında şekerleniyorsa o bal gerçektir. Ayrıyeten buzdolabında bir ay kadar bekleyen balın da krem veya tereyağı kıvamına gelmesi balın gerçek olduğunu göstermektedir. Organik bal, kaşıkla alındığında akışkanlığı kesintisiz gelmektedir. Kesik kesin akan bal sahte baldır. Çiçek balı hızlı fakat çam balı daha yavaş akar. Bu yüzden çam balı, bazı özellikleri nedeniyle sahtesinin üretilmesi zor olan bir bal türüdür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder