10 Ekim 2017 Salı

Kaslarımıza Yakıt Organik Bal

organik bal
   Organik bal, soğuk algınlığının tedavisinde vazgeçilmez bir doğal üründür. Özellikle çocuklarda görülen tıkanıklık belirtilerinin hafiflemesinde yardımcıdır. Ağız işi enfeksiyonlarının yayılmasını önleyip tahriş olmuş alanları yatıştırır.
   Yerel çiçeklerden, polenlenerek elde edilen organik bal, tıpkı bir aşı gibi alerji belirtilerini hafifletebilmektedir. Bir alerjenden vücuda düşük miktarda aşılamak zamanla söz konusu kimyasala bağışıklık kazandırır. Tabi ki de bunun için şeker ilave edilen sahte ballar değil, doğal mı doğal organik ballar kullanılabilir.
   Sporcular enerji düşüşü yaşadıklarında genellikle bir kaşık bal yemektedirler. Organik bal, kırmızı kan hücreleri üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve aynı zamanda oksijen seviyesini yükseltmektedir. Fakat fazla oksijen daha fazla enerji demek değildir. Bal tüketimi genel olarak vücudun zindeliğini ve performansını arttırmaktadır.
   Organik bal, bazı kanserlerin riskini azaltan birçok çeşitli flavonoidleri içermektedir. Klinik olarak kesinliği, ispatı bulunmasa da sigara içenlerde ve kadınların çeşitli sağlık sorunlarında önemli etkileri görülmüştür. Bal, idrar söktürüp mesane yollarımı temizleyebilmektedir.  Daha iyi beslenmeye yardımcı olan bal, daima enerjimizi yüksek tutar ve bu da bizim gün içerisinde karşılaşacağımız fiziki ve psikolojik sorunlara daha rahat baş edip üstesinden gelmemizi beraberinde getirmektedir.

   İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı ile spor yapanlar için enerji deposu olan bal, bir yemek kaşığında 64 kalorilik enerji içerir ve kaslara yeterli oranda yakıt sağlar. Egzersiz öncesi alınan bal, sindirim için verimli karbonhidrat kaynağından birisidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder