organik bal |
Organik bal, soğuk
algınlığının tedavisinde vazgeçilmez bir doğal üründür. Özellikle çocuklarda
görülen tıkanıklık belirtilerinin hafiflemesinde yardımcıdır. Ağız işi
enfeksiyonlarının yayılmasını önleyip tahriş olmuş alanları yatıştırır.
Yerel çiçeklerden, polenlenerek elde edilen organik bal, tıpkı bir aşı
gibi alerji belirtilerini hafifletebilmektedir. Bir alerjenden vücuda düşük
miktarda aşılamak zamanla söz konusu kimyasala bağışıklık kazandırır. Tabi ki
de bunun için şeker ilave edilen sahte ballar değil, doğal mı doğal organik ballar kullanılabilir.
Sporcular enerji düşüşü yaşadıklarında genellikle bir kaşık bal
yemektedirler. Organik bal, kırmızı
kan hücreleri üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve aynı zamanda oksijen
seviyesini yükseltmektedir. Fakat fazla oksijen daha fazla enerji demek
değildir. Bal tüketimi genel olarak vücudun zindeliğini ve performansını
arttırmaktadır.
Organik bal, bazı kanserlerin
riskini azaltan birçok çeşitli flavonoidleri içermektedir. Klinik olarak
kesinliği, ispatı bulunmasa da sigara içenlerde ve kadınların çeşitli sağlık
sorunlarında önemli etkileri görülmüştür. Bal, idrar söktürüp mesane yollarımı
temizleyebilmektedir. Daha iyi
beslenmeye yardımcı olan bal, daima enerjimizi yüksek tutar ve bu da bizim gün
içerisinde karşılaşacağımız fiziki ve psikolojik sorunlara daha rahat baş edip
üstesinden gelmemizi beraberinde getirmektedir.
İçerdiği yüksek karbonhidrat miktarı ile spor yapanlar için enerji
deposu olan bal, bir yemek kaşığında 64 kalorilik enerji içerir ve kaslara
yeterli oranda yakıt sağlar. Egzersiz öncesi alınan bal, sindirim için verimli
karbonhidrat kaynağından birisidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder