Organikbal organikbalın sırlarını ortaya çıkaramamışlardır. Petek balları, arıların uzun
uğraşlar vererek ortaya çıkardığı, balmumuyla biçimini yaptığı muazzam bir
cinstir.
deyince aklınıza ne geliyor? Tamamen doğal olan bu ürün hem petek hem
de süzme olarak sofralarımıza gelebilmektedir. Petekleri resmen bir sanat eseri
olmakla beraber çalışkan arılar tarafından üretilen kusursuz ve benzersiz
olmaları da onları ayrıcalıklı yapmaktadır. Araştırmacılar onlarca yıldır
yaptıkları çalışmalarda tamamen
Bal arısı, nektarları bal midesinde
toplayıp çeşitli işlemlerden geçirdiğinde petek gözlerine balları depo
etmektedir. Depo ederken de resmen oraya balları mühürlemektedir. Organik balın özellikleri tamamen
arının cinsine, temin edildiği çiçeğin türüne, coğrafi koşullara bağlılık
göstermektedir. Peteklerin içindeki bal, enzimlerini, vitaminlerini ve diğer
faydalı besin maddelerini yitirmeden öylece kalır. Hücrelerde polen, balmumu
gibi maddeler oldukça zengin haldedir ve en önemlisi de petek balı taklit
edilmesi zordur ve de değeri oldukça yüksek bir üründür.
Organik
bal, güçlü bir antiviral, antilüsezik ve antiseptik özelliğe sahiptir. En
önemlisi de solunum sisteminde tedavi edici özellik göstermektedir ve de birçok
hastalığın tedavisinde etkili bir maddedir. Arının doğal yöntemlerle ve doğal
ortamda ürettiği bu ballar, insan sağlığı ve yaşamı açısından yüksek değerlere
sahiptir. Çünkü günümüzde üretilen fabrikasyon birçok ürün saflıktan çok
uzaktadır ve içerisindeki maddelerden dolayı insan sağlığını tehdit etmektedir.
Bu yüzden doğal ürünlere olan özlem artmakta ve organik bal da bu özlemi giderebilmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder