1 Kasım 2017 Çarşamba

Narenciye ve Kekik Balı

http://www.organikballar.com/
organik bal

    
  Organik balın kendisi karışıma gerek duymadan da vücudumuz için oldukça yararlı bir üründür. Türleri de bir o kadar faydaya en sahipliği yapmaktadır. Damak zevki farklı olanlar için narenciye, çam balı, kekik balı gibi çeşitleri bulunmaktadır. Her birinin de lezzeti ayrı, faydası bir o kadar çeşitlidir.
     Örneğin narenciye balı, Akdeniz yöresine özgü bir organik bal çeşididir. Narenciye ağaçları nisan ayında çiçeklenmektedir ve meyve kabuklarında eterik yağ bulunmaktadır. Narenciye ağaçlarından elde edilen nektar akışı üç hafta kadar sürüp bol miktarda olur. Bu bal, oldukça yüksek fosfat ve demir içermektedir. Rengi ise açık sarıdır ve de akışkan bir özelliğe sahiptir. Elde edildiği ağalardan dolayı rahiya ve seçkin lezzete sahiptir. Aynı zamanda bol miktarda C vitamini içermektedir. Olumlu etkilerinden birisi de karaciğer üzerindedir. Birçok uzman, narenciye balının tüketimini önermektedir. Sinir hastalıklarında sinir yatıştırıcı özelliği de kullanılmaktadır.
    Organik bal çeşitlerinden olan kekik balına gelelim. Kekik, yaygın olarak kırsal bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Kekiğin bileşiminde timol içeren uçucu bir yağ vardır. Kekik balı, açık altın sarı bir renktedir. Ayrıca tadı da aroması da güzel olup enzim içeriği bakımından da zengindir. Antiparaziter etkisiyle öneme sahiptir. İşte bu etki de timol adı verilen terpenik maddeden kaynaklanmaktadır. Kekik balı, organik bal çeşitlerinin arasında en özellikli olandır.  Saf kekik otundan bal özlerini toplayan arıların ürettiği, şeffaf, kekik kokulu, buruk bir tada sahip baldır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder