Arının şifalı ürünlerinden birisi olan organik bal, insan yaşamına oldukça fayda sağlamaktadır. Bal, enfeksiyonlara neden olan bakterilerinin çoğalmasını önleyerek bizleri korumaktadır. Bal, içindeki çeşitli doğal antioksidan olarak işleve sahip maddeleri barındırdığı için uzun süreli tüketimi sonucunda kansere etki ettiği öne sürülmüştür. Yapısında bulundurduğu demir ile vücuttaki zararlı oksijen radikallerini zararsız hale getirmektedir.
Yapılan araştırmalara göre organik bal, aynı zamanda bağırsaklarda bulunan probiyotik florasını çoğaltabildiği için de bağışıklık sistemimizi güçlendirici bir etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra kolesterolü de düşürebilmektedir. Arı ürünlerinin diğer bir örneği olan polen de bal kadar etkilidir. Polen, kuvvet şurubu etkisi yaparak hastalıklardan kalkanları kısa zamanda eski enerji ve sağlığına kavuşmasına yardımcı olur. Bal ve polen, güzellik kremi olarak da kullanılıp çeşitli maskelerde ana madde olarak barınmaktadırlar. Örneğin polenli bir karışım için, bir kahve kaşığı polen öğütülür ve yumurta sarısı ile karıştırılır. Bu elde edilen karışım nazik bir masajla yüze ve boyna uygulanır. 20 dakika kadar bekletildikten sonra bol su ile durulanır ve cilt sonunda parlaklık ve canlılık kazanır.
Bal, önemli bir arı ürünü olup çok eski yıllardan beri değeri korunan ve bilinen besinimizdir. Neredeyse tüm yiyeceklerin safı olan bal, çiçek özlerinden elde edildiği için onların da lezzetine sahiptir. Her çeşit balın kendine has bir lezzeti ve şifası vardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder