Organik bal, arıların birçok meşakkatli uğraşlar sonucu ürettiği, doğal bir üründür. Mevsim olarak ilkbahardan itibaren başlayıp yaz sonuna dek olan dönem içerisinde minik canlı arılar, yüzlerce çiçekten polen toplayıp balı üretirler. Balın birçok çeşidi bulunmaktadır ve bu çeşitler arıların cinsine ve bulunulan bölgenin yapısına göre değişmekte ve şekil almaktadır.
Organik bal, demir, magnezyum, potasyum, glikoz, kalsiyum ve fosfat gibi mineralleri içerisinde bulundurmaktadır. Vitamin açısından ise B1, B2, B3, B5, B6 gibi vitaminleri içermekte ve bu özelliklerinden dolayı da güçlü bir antiseptik ve anti bakteriyel etkiye sahiptir. Bu etkilerinden dolayı pek çok hastalığı iyileştirici özellik göstermekte ve koruyucu bir etki bizlere sağlamaktadır. Bunların yanı sıra balın sağladığı yararları sıralayacak olursak:
- Bal, iyi bir enerji kaynağıdır. Çok kısa sürede ve etkili bir biçimde vücudumuzun enerji düzeyini artırıcı etki sağlamaktadır. Bunun için de vücudun gereksinim duyduğu doğal şekeri, enerjiyi ve kaloriyi bol miktarda içerebilmektedir ve aynı zamanda da yorgunlukla savaşır. Bundan dolayı günde bir çorba kaşığı bal yemekte fayda vardır.
- Bal, kas yorgunluklarını gidermektedir. Sporcular için alternatif bir besin olan bal, kas yorgunluklarına etkileyici bir şekilde giderebilmektedir. Bu sıkı kombinasyonu sayesinde sporcuların dayanıklılığını artırmaktadır ve sürekli bir enerji sağlayıcıdır.
- Organik bal, uyku sorunu olanlar için çözüm olabilmektedir. Bunun için uyumadan önce bir yemek kaşığı bal yararlı olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder