Organik bal, kış aylarında bizlere yardımcı olan doğal içerikli bir besindir. Yapılan çeşitli araştırmalar, balın sahip olduğu olumlu etkileri desteklemektedir ve yıllardır süregelen kullanımından dolayı da vazgeçilmeyen bir üründür. Balın soğan ile karışımı da bilgisel bir çözüm yolu oluşturur. Bu çözüm, kış aylarında grip hastalığında veya öksürüklerde tavsiye edilen bir alternatiftir. Bu ikilinin hazırlanması oldukça kolay bir yoldur.
Bal ve soğanın karışımı özellikle çocuklar için oldukça etkilidir. Çocuklardaki üst solunum yolu rahatsızlıklarında, ilaç dışında alternatif bir tedavi edici bir yöntemdir. Bilinenlerin üzerine ilaçlarda elbette yararlı etkiler vardır fakat bir taraftan da vücut için olumsuz yanları da olabilmektedir. Bundan dolayı hastalıklara doğal yöntemler uygulamak isteyenler olabilmektedir. Fakat bu yollara başvururken bir uzmandan yardım almalı, bilinçsiz bir şekilde bu yollara başvurulmamalıdır.
Soğan ve balın karışımını merak ediyorsanız, bunun için bir tane orta boy kuru soğan ve bir yemek kaşığı organik bal yeterlidir. Soğanınızı iri iri doğrayın ve üzerlerine de balı ilave edin. Elde edilen karışımı bir kavanozun içerisine koyun ve en az üç saat kadar sulanmaları için bekleyin. Bu ikilinin kullanımı ise, çocuklar için üç öğün günde bir tatlı kaşığıdır. Yetişkinlerin tüketimi ise günde üç kez bir yemek kaşığı şeklinde olmalıdır. Bu tüketimler, öksürük, grip vb. hastalıklar için yararlı olup anti bakteriyel olarak ve vücudu güçlendirici olarak da fayda barındırmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder