Organik bal, arıların çiçeklerden ve tomurcuklardan toplayıp elde ettikleri bal özleri, nektarlardan oluşturdukları tatlı bir besin maddesidir. Yüzyıllardır tüketiminden vazgeçilemeyen bal, şifa kaynağımızdır. Hastalıklardan korunmak için alternatif bir yöntemimizi de oluşturan bal, en değerli doğal besinlerdendir. Balda o kadar çok cevher vardır ki uzamanlar da tüketilmesini önermektedir. Bal, solunum ve sinir sisteminde, kalp kaslarının güçlenmesinde ve birçok alanda önemli yere sahiptir. Organik balın sağladığı yararları sıralayalım:
- Bal, vücuttaki zararlı maddeleri dışarı atar
- Antioksidan açısından oldukça zengin bir üründür.
- Düzenli tüketildiğinde kansızlığı önlemektedir.
- Kolayca sindirimi sağlandığı için enerji kaynağıdır.
- Kalsiyum, fosfor ve magnezyum açısından zengindir.
- İştahsızlığı gidererek iştah açar.
- İshalin kesilmesini sağlar ve iyileşmeye yardımcı olur.
- Ağız kokusunu gidericidir.
- Güzellik ürünü olarak kullanılabilir ve örneğin saçlara uygulandığında canlılık ve parlaklık verir.
- Bal, içerdiği enzimlerden dolayı şişmanlığı önleyebilmektedir.
- Bal, görme yetisinin özelliğini artırır.
- Yaralar, yanıklarda, kesiklerde oldukça etkilidir ve hızlı iyileştirici özelliği vardır.
- Anti bakteriyel özelliğinden dolayı bakteri öldürücüdür.
- Romatizmal rahatsızlıklarda rahatlatıcı bir etki vermektedir.
- Bal, alerjik vakaları önlemektedir.
- Diş çürüklerinde de etkili olup önleyici özelliktedir.
- Bal şerbet yapılıp tüketildiğinde karın ağrısını gidermektedir.
- Balgamı keserek vücudun rutubetini giderir.
- Bal, idrar söktürücü olup mesane yollarını temizlemektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder