10 Kasım 2017 Cuma
Bal Ve Karanfil Karışımı
Organik bal yanına geldiği her besin maddesini güzelleştiren ve şifa veren ilaç haline getirmektedir. Örnek olarak ise kestane ve baldan bahsedeceğiz. Karışım ve besin ögeleri içerik olarak oldukça zengindir. Bahsi geçen bu karışım doğal bir karışımı sağlık alanında oldukça faydalı bir ilaç olarak bilinmektedir. Lezzet olarak da sevilerek tüketilen bu ikili hem tadı güzel hem faydalıdır. Halk arasında yaygın faydaları olarak kilo vermek isteyenlerin ve kanser tedavisi gören hastaların oldukça fazla kullandığını söyleyebiliriz. Ayrıca cilt rahatsızlıkları ve soğuk algınlığı-grip gibi vücut ısısının düşmesinden kaynaklı oluşan hastalıkları önlemek ya da iyileştirmek için kullanılmaktadır. Tüketim zamanı olarak düzenli olarak tüketildiğinde pek çok ilaca göre daha etkili olduğu söylenebilir. Bazı sayılı hastalıkların tedavisi için hastalığa bakan uzman doktor tarafından da önerilmektedir. Diyet listelerine ise günün ilk öğünü olan kahvaltı ile giriş yapmaktadır. Bal içerik olarak şeker bulundurduğundan günün her öğününde tüketilir ve bir zararlı etki ele karşılaşılmaz. Diyabet hastalarının da sıklıkla kullandığı bu karışım tokluk hissi oluşturmaktadır. İçerisine karanfil koyulması da hoş bir koku vermesine katkı sağlar. Bu aroma sayesinde balın has kokusu ortaya çıkar. Bu karışım sabah kahvaltısında ekmek üzerine sürülerek tüketildiği zaman ise kolesterolün düşmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olan karışım boşaltımı da düzenlemektedir. Boşaltım rahatlaması ile rahat bir mide ve günlük hayatın düzenini de beraberinde getirir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder