20 Kasım 2017 Pazartesi

Küçük Tariflerde Balın Yeri

organik ürün

 Organik bal ile hazırlayabileceğiniz birçok leziz tarif bulunmaktadır. Bal, yıllardır yemeklerde, doğal tatlandırıcı olarak kullanılan yararlı bir besindir. Doğal ve şifa kaynağı bir besin olduğu için birçok medeniyet de yıllar öncesinden balı kullanmaya başlamıştır. İnsanoğlunun vazgeçemediği bu ürünü, çeşitli tedavi yöntemlerinde ve hastalıkları önlemede yıllardır kullanmaktayız.
  Bal ile hazırlayabileceğiniz minik tarifler arasında ballı fındıklı pasta yer almaktadır. Bu pasta için lazım olan malzemeler; ½ kap dövülmüş fındık, 2 kap un, 3 çay kaşığı paking-powder, 1/2çay kaşığı tuz, ½ kap süt, ½ tas kadar organik bal, 1 adet çırpılmış yumurta ve 2 yemek kaşığı da eritilmiş tereyağı. Pastanın yapılışına geçecek olursak, bir kapta dövülmüş fındıkları, tuzu, unu ve paking- powderı karıştırın. Ayrı bir kapta da bal, süt ve çırpılmış yumurtayı koyu iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı birinci kaptaki malzemelerin üzerine dökün ve hamur haline getirin. Küçük bir fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız hamur karışımını dökün. Fırınınızı 175-180 dereceye ayarlayın ve yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin.
   Diğer bir balla hazırlanan tarif ise ballı hardal sosudur. 3 çorba kaşığı hardal, 3 çorba kaşığı organik bal, 1 su bardağı mayonez, 3 çorba kaşığı süt, 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı zeytin yağı ve yarım çay kaşığı da tuz gereken malzemelerdir. İlk olarak bir kaba mayonezi alın ve iyice çırpıp üzerine de balı ilave edin. Sonra tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Sosunuz hazır, afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder