14 Kasım 2017 Salı

Mikrop Karşıtı Organik Bal

 
organik ürün
  Organik bal, arıların ürettiği tatlı bir doğal besindir.  Birçok minerali (sodyum, fosfat, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, glikoz, früktoz gibi) içerisinde bulundurmaktadır ve ayrıca vitaminler (B1, B2, B3, B5, B6) açısından da oldukça zengin bir üründür. Ballar, arıların ve bulunulan bölgenin yapısına göre şekil alıp içerdiği bitki nektar yoğunluklarına göre isimlendirilmektedir. Ayrıca çok güçlü antiseptik ve anti bakteriyel özelliğe de sahiptir. Bundan dolayı ise pek çok hastalığa derman olup insan vücudunu da hastalıklardan korumaktadır.
    Organik bal, antiseptik, ani mikrobiyal ve anti bakteriyel özelliklere sahip bir besin kaynağıdır. Bu sahip olduğu özellikler sebebiyle yaraların temizlenmesinde ve kesiklerin hızlı iyileşmesinde büyük rol oynamaktadır. Bunların yanı sıra bal, kesiklerin ve yaraların sebep olduğu ağrıları dindirici ve hafifletici etkiye de sahiptir. Küçük ölçekli yanıkların ise hızlı iyileşmesine katkıda bulunan bal, anti bakteriyel ve anti fungal özelliği ile bakterilerin üremesini, çoğalmasını önlemektedir ve anti mikrobiyal oluşu ile de enfeksiyon oluşumunu önlemektedir. Eğer ki yaranız küçük ölçekli ise o yaralı böyleye balı uygulayabilirsiniz. Kimi zaman yanma hissi verebilmektedir lakin sonrasında ağrıyı dindirerek rahatlamayı beraberinde getirir.

   Uyku sorunu çekenlere de iyi bir çözüm olan organik bal, yatmadan önce tüketildiğinde faydalı olmaktadır. Uyumadan önce bir yemek kaşığı balı yemenizde fayda vardır ve isteğe bağlı olarak da süt ile de karıştırılıp içilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder