Balın birçok tıbbi alanda kullanımı bulanmaktadır. Anti bakteriyel ve anti mikrobiyal olan bal, birçok alanda araç olarak kullanılan bir üründür. Prebiyotik olarak kullanılabilir ve önemli nokta olarak ise sindirim sürecinde bağırsaklara yardımcı aktivite sağlayan ve sağlıklı mikro bakteriler ile ihtiva eden yoğurt benzeri probiyotiklerle karıştırılmamalıdır. Prebiyotikler, vücudumuzun içinde sağlıklı bakteri sayısını yükseltmektedir. Tüketilen bal, mide ve bağırsak sisteminin sağlığı üzerinde etkilidir. Doğal bal ayrıca bağırsak mikroflorasının iyileşmesinde, çocuklarda ishalin önlenmesinde ve ülser ile ilgili şikayetlerin azalmasında etkili bir maddedir.
Organik bal, cildi yenileyici etki de göstermektedir. Dermatit ve kepek gibi çeşitli cilt problemlerini hafifleticidir. Hastalıklardan etkilenen bölümlere bal uygulandığında iyileşme gözlemlenmiştir. Ayrıca saç dökülmelerine de faydalı bir besindir. Diğer bir yandan ise çocuklarda tıkanıklık belirtilerini hafiflettiği görülmüştür. Öksürük şurubuna alternatif olarak kullanılabilmektedir. Şurup kıvamındaki bu değerli besin, ağız içinde tabaka oluşturmaktadır ve bu sayede de tahriş olan alanları yatıştırıcı etki sağlar. Bunun yanı sıra enfeksiyon yayılmasını da önleyici etki gösterir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder