organik ballar |
Bal
arılarının doğadan bizlere aktardığı ve bin bir deva sağlayan organik bal, çeşitli tariflerle
sofralarımıza gelmektedir. Birçok yemekle birleşen, tariflere tat katan organik balın lezzetini
yiyeceklerimizle buluşturmak için çeşitli öneriler bulunmaktadır. Bu
önerilerden birkaç tarif verelim.
Ballı tahıllı ekmek için malzemeler:
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 bardak tam tahıllı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- ¼ bardak ayran ya da yoğurt
Malzemelerimizi karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru yumuşatmak için yavaş yavaş yoğurdu ekleyin. Fırınınızı 200 derecede ayarlayın ve 15 dakika hamurunuzu pişirin. 15 dakika pişirdikten sonra fırın ayarını 150 dereceye indirin ve 10 dakika daha pişirin. Ekmeğiniz altın rengini aldığında servise hazırdır.
Diğer lezzetli tarifimiz ise susamlı tavuk için gerekli malzemeler:
- 1 kilo kemiksiz tavuk göğsü
- 1/3 soya sosu
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 taze soğan
- ¼ bardak bal
- ¼ domates rendesi
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı susam yağı
Tavuğunuzu yumuşayana kadar pişirin ve bir yandan bal, soya sosu, sirke, domates sosu, su, sarımsak ve susam yağından oluşan sosunuzu hazırlayın. Sos hazır olduktan ve tavuk da piştikten sonra sosu tavuğun üzerine dökerek bir süre daha karıştırın. Tavuk hazır olduktan sonra servis tabağınıza alarak soğanla süsleyebilirsiniz.
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 bardak tam tahıllı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yağ
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- ¼ bardak ayran ya da yoğurt
Malzemelerimizi karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru yumuşatmak için yavaş yavaş yoğurdu ekleyin. Fırınınızı 200 derecede ayarlayın ve 15 dakika hamurunuzu pişirin. 15 dakika pişirdikten sonra fırın ayarını 150 dereceye indirin ve 10 dakika daha pişirin. Ekmeğiniz altın rengini aldığında servise hazırdır.
Diğer lezzetli tarifimiz ise susamlı tavuk için gerekli malzemeler:
- 1 kilo kemiksiz tavuk göğsü
- 1/3 soya sosu
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 taze soğan
- ¼ bardak bal
- ¼ domates rendesi
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı susam yağı
Tavuğunuzu yumuşayana kadar pişirin ve bir yandan bal, soya sosu, sirke, domates sosu, su, sarımsak ve susam yağından oluşan sosunuzu hazırlayın. Sos hazır olduktan ve tavuk da piştikten sonra sosu tavuğun üzerine dökerek bir süre daha karıştırın. Tavuk hazır olduktan sonra servis tabağınıza alarak soğanla süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder