19 Ekim 2017 Perşembe

Faydalarıyla Organik Bal


 
organik bal
   Organik bal, vücudumuz için doğal bir enerji kaynağı görevini görmektedir.  Günde alabileceğiniz ortalama bir çorba kaşığı bal, yaklaşık 17 gram karbonhidrat içermektedir. Bu, doğal olan işlenmemiş şeker, fruktoz ve glikozdan oluşmakta olup direkt olarak kana karışmaktadır ve hızlı bir biçimde enerji kazanmayı sağlamaktadır. Kanda hızlı bir şekilde yükselen şeker miktarı vücut geliştire ve spor yapanların enerji ihtiyaçlarını gereken verimlilikte karşılayarak dayanıklılığı arttırmaktadır.
    Organik bal, tatlı nektarı antioksidan açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Bu durum da hücresel hasarınızı ve beyinde bulunan hasarı önlemektedir. Yapılan bir araştırmaya göre, menopoz sonrası kadınların günlük olarak bir kaşık bal tüketmesi, hormonları düzene sokup olumlu etki edip hafızaları da geliştirmektedir. Yaklaşık 4 aylık bir zaman diliminde her gün düzenli olarak 20 gram bal tüketen kadınların kısa süreli hafızalarının, çeşitli hormonsal haplar alan kadınlara nazaran daha gelişmiş oldukları ortaya çıkmıştır. Ayrıca organik balın faydaları arasında beyin kabiliyetlerini geliştirmek, bunu ise de daha fazla kalsiyumu absorbe ederek, yani emerek, sağlamaktadır. Beynin karar verme ve düşünme kabiliyetlerini kalsiyum emilimi sağlamaktadır. Bu görevi de daha iyi sağlaması ve yerine getirmesi için de bal tüketimine önem vermeliyiz. Böylelikle beyne giden kalsiyum miktarı da artacaktır.

   Organik balın, iltihap kesici ve öksürük önleyici etkisi belirli düşüncelere yol açmıştır. Bu da mevsimsel olarak gerçekleşen alerjik reaksiyonları engellemesidir. Ayrıca yaygın bir teoriye göre de bal, bir aşı görevi de görmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder