20 Ekim 2017 Cuma

Ballı Lezzetler ve Şifalar

organik bal
   Organik bal, gül suyu ile buluştuğunda eşsiz bir lezzet ortaya çıkarmaktadır. Bu lezzeti nefis bal helvasının tarifini vererek sizlerle buluşturuyoruz. Bunun için gerekenler:
-          120 gram un
-          125 gram tereyağı
-          225 gram organik bal
-          1 çorba kaşığı gül suyu
-          70 gram kadar su
-          2 yemek kaşığı haşhaş
-          1 yemek kaşığı toz şeker
-          50 gram toz şekilde antep fıstığı
   Leziz tarifimize başlayacak olursak, tereyağını, organik balı, suyu ve unu derin bir kabın içinde karıştırın. Gül suyunu, haşhaşı ve toz fıstıklarını birlikte ağır ağır ateşte pişirin. Ateşten almaya yakın zamanda tarifinize toz şekeri de ekleyin. Ateşten aldıktan sonra soğumasını bekleyin. Daha sonra soğuyan helvanıza dileğiniz şekli verin.

    Bu tarifin yanı sıra hafif bir içimde organik bal istiyor iseniz bal ve karabiberin uyumunu denemelisiniz. Bal ve karabiberin uyumu, soğuk algınlığından kaynaklanan öksürüğe karşı oldukça etkili karışımları oluşturmaktadır. Her iki besin de solunum yolları üzerinde etkili bir balgam sökücüdür. Organik bal ve karabiber birlikte öksürüğü yatıştırır ve çayları da kış aylarında balgamlı hale dönüşen ve geçmeyen öksürüğün gideriminde etkilidir. 4 yemek kaşığı organik bal ve 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiberi karıştırın. Bunların üstüne de kaynar suyu dökün ve demlenmeye bırakın. Yaklaşık 15-20 dakika sonra bardağınıza alın ve sıcakken tüketin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder