organik bal |
-
120 gram un
-
125 gram tereyağı
-
225 gram organik
bal
-
1 çorba kaşığı gül suyu
-
70 gram kadar su
-
2 yemek kaşığı haşhaş
-
1 yemek kaşığı toz şeker
-
50 gram toz şekilde antep fıstığı
Leziz tarifimize başlayacak olursak, tereyağını, organik balı, suyu ve unu derin bir kabın içinde karıştırın. Gül
suyunu, haşhaşı ve toz fıstıklarını birlikte ağır ağır ateşte pişirin. Ateşten
almaya yakın zamanda tarifinize toz şekeri de ekleyin. Ateşten aldıktan sonra
soğumasını bekleyin. Daha sonra soğuyan helvanıza dileğiniz şekli verin.
Bu tarifin yanı sıra hafif bir içimde organik bal istiyor iseniz bal ve
karabiberin uyumunu denemelisiniz. Bal ve karabiberin uyumu, soğuk
algınlığından kaynaklanan öksürüğe karşı oldukça etkili karışımları
oluşturmaktadır. Her iki besin de solunum yolları üzerinde etkili bir balgam
sökücüdür. Organik bal ve karabiber
birlikte öksürüğü yatıştırır ve çayları da kış aylarında balgamlı hale dönüşen
ve geçmeyen öksürüğün gideriminde etkilidir. 4 yemek kaşığı organik bal ve 2 çay kaşığı taze
çekilmiş karabiberi karıştırın. Bunların üstüne de kaynar suyu dökün ve
demlenmeye bırakın. Yaklaşık 15-20 dakika sonra bardağınıza alın ve sıcakken
tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder