18 Aralık 2017 Pazartesi

Bal Arılarında Besin Tüketimi

organik ürün

 
Bal arılarını da evcil hayvanlar listesine ekleyebiliriz. Fakat evcil hayvanları beslediğimiz gibi bal arılarını beslememiz pek mümkün değildir. Bal arıları ürettikleri organik balı kovanda depo ederler ve uçuşa çıkamadıkları soğuk mevsimlerde depo ettikleri balı tüketirler. Bal arıları ürettikleri bu balı belli oranlarda tüketirler ve bal akışı gelene kadar depolarını yetirirler. Arıcılık başladı başlayalı arılara kendi besinleri yetmeyeceği için arıcılar arı şurubu ya da arı keki ile bal akışının olmadığı zamanlarda beslenmektedir.
Bal arıları bal akışının olduğu aylarda aktif olarak çalışır kışlık besinini depo eder. Bal arılarındaki yaşam ve ölüm sirkülasyonu sürekli olarak devam eder. Bu akış hiçbir zaman durmaz. Ana arı bal akışının yoğun olduğu dönemlerde yumurtlamasını arttırır ve arı popülasyonu artış gösterir. Genç nüfus artış gösterir ve gelişme göstermektedir.
Arılar yumurtadan larva ve pupa dönemlerine kadar kovan içi hizmet veren işçi arılar tarafından beslenirler. Besin içeriğinde ilk etapta arı sütü vardır. Daha sonra değişen oranlarda arı sütü ve bal ile besleme işlemi devam eder. Besleme durumu hava koşullarına, sıcaklığa, neme göre değişkenlik gösterdiği için arıların dirençlerinde farklılıklar gözlemlenmekte bu da arılarda hastalıklara karşı direnç gösterme farklılıkları göstermektedir. Mevsimlere göre bal arılarındaki yaşam süresi değişkenlik göstermektedir. İşci arıların yaz aylarındaki ömürleri beş ila yedi hafta arasında değişkenlik göstermektedir. Kış mevsiminde ise bal arılarının ömürleri duruma göre beş ila sekiz ay kadar devam etmektedir. Yaz aylarınca fazlaca çalışan tarlacı işçi arıların ömürleri kısalmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder