6 Aralık 2017 Çarşamba

Bal Üzerine Doğru Bilinen Yanlışlar

organik ürün

Organik bal üzerine çok fazla sayıda doğru olarak bilinen yani şehir efsaneleri mevcuttur. Bu şehir efsanelerine örnek verecek olursak örneğin balın çay içerisine atıldığında bozulduğu söylenir fakat pek çok yapılmış çalışmada çok farklı türlerde çay türü demlenip bunlar üzerinde denemeler yapılmıştır.  Çayın sıcaklığı 70-80 dereceye kadar indiğinde çayın içerisine bal koyulmuştur. Bu işlem ile bal içerisindeki antioksidan etkisi ölçülmüştür. Yeşil çay içerisine bal koyulduğu zaman bal içerisindeki ve yeşil çaydaki antioksidan oranı yükseldiği için ki beyaz çayda bile etkisinin 4 kata kadar arttığı deneylerle kanıtlanmıştır.  Ihlamurda ise antioksidan oranının etkisini 58 katına kadar artırmaktadır. Bir diğer efsane ise de bala metal kaşık sokulmaması ve metal kaşık ile tüketim yapılmaması. Şu bir gerçektir ki tahta kaşık üzerindeki mikropları korur. Tahta kaşıkta bulunan mikroplar hava ile karıştığında ise mikroplar gelir ve bal içerisine koyulduğunda da bal enfekte olmaktadır. Bal kontrol edilirken de genellikle çelik kaşıklar kullanılmaktadır.  Bir diğer çalışma olarak ise kahve çerisine bal koyulmuştur. Özellikler filtre kahve içerisine koyulduğunda antioksidan miktarı- oranının arttığı görülmektedir. Yapılan araştırmanın bir sonucu olarak da insanın bir günlük ihtiyacı olan antioksidan ve aminoasit miktarına bal sahiptir. Ve bal, polen ile karıştırılıp tüketildiğinde oldukça sağlıklı bir ömrün kapılarının anahtarıdır. Uzun ömürlü insanların bir çoğunun da arı poleni ve bal karışımından tükettikleri bilinmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder